Se Altingets nye debattører

PANELDEBAT: Altinget: sundhed har igen samlet et debatpanel med fem forskellige aktører og stemmer fra sundhedsvæsenet, som traditionen tro har fået frit slag. Læs mere om paneldeltagerne her.

Altingets sundhedsportal har samlet et nyt debatpanel med aktører fra det danske sundhedsvæsen, som i de kommende måneder leverer indlæg, holdninger og synspunkter med ét centralt fokus:

Sundhedsområdet i Danmark. 

Som læser er du velkommen til at give din mening til kende i debatten, så send gerne en kommentar eller indlæg til ole@altinget.dk

Sundhedspanelet består i denne omgang af:

Bjarne Rønde Kristensen, ledende overlæge
Bjarne Rønde Kristensen er speciallæge i gynækologi og obstetrik og ledende overlæge på Odense Universitetshospital. En stilling, som han har været ansat i siden 2009. Han er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1989 og har dermed flere årtiers erfaring inden for sundhedsvæsenet, hvor han også har været særdeles aktiv fagpolitisk og lægevidenskabeligt ud over sit daglige arbejde. Bjarne Rønde Kristensen har samtidig været kandidat til formandsvalget i Lægeforeningen i foråret 2015

Paul Bundgaard, apoteker
Paul Bundgaard kan roligt karakteriseres som en erfaren herre inden for sit fag, da han har været en del af apoteksbranchen i over 40 år. Karrieren startede i 1971, hvor han tog sin farmaceutiske kandidat fra Danmarks Farmaceutiske Højskole og har siden 1991 efter kongelige bevilling drevet Domapoteket i Roskilde, som er blandt de ti største apoteker i Danmark. Herudover besidder Paul Bundgaard en række formandskaber, hvor han blandt andet har været formand for Danmarks Apotekerforening fra 1997 til 2005.

Jorry Højer, landsformand for Parkinsonforeningen
Panelets tredje debattør er Jorry Højer, der har været frontansigt for Parkinsonforeningen siden 2008. Med en mand, der de sidste 30 år har haft Parkinson, har Jorry Højer haft sygdommen tæt ind på livet. Jorry startede i foreningen som kasserer, så blev hun kredsformand, og i dag er hun foreningens landsformand. Hun indtræder dermed som panelets foreningskvinde og besidder ud over sine formandskaber en række tillidsposter hos blandt andet Dansk Handicaporganisation og Danske Patienter.

Christina Jeppesen, direktør for Abbvie Danmark
Med næsten tyve års erfaring inden for lægemiddelindustrien udgør Christina Jeppesen også en erfaren stemme i Altingets debatpanel. Hun er uddannet sygeplejerske fra Frederiksberg Hospital og har siden år 2000 arbejdet for medicinalvirksomheden Abbott, som i dag har navnet Abbvie. Her er hun direktør på sjette år og derfor frontkvinde for den danske del af den globale biopharmavirksomhed, som udvikler behandlinger inden for sygdomme som psoriasis, gigt og smitsom leverbetændelse. 

Thomas Kiær, overlæge og medejer af CFR Hospitaler
Thomas Kiær er speciallæge i ortopædkirurgi med speciale i rygkirurgi. Med 22 år som overlæge på Rigshospitalet og 11 år som medejer af et af de største privathospitaler i Danmark, CFR hospitaler A/S, i bagagen har Thomas Kiær en lang erfaring at trække på til sine indlæg. CFR Hospitaler A/S var ved opstarten i 2004 det eneste privathospital i Danmark, der udelukkende fokuserede på udredning og behandling af patienter med lidelser i ryg og nakke. Hospitalet er i dag udvidet og fusioneret med andre hospitaler og tilbyder nu ikke kun behandlinger inden for ryg- og nakkeområdet, men også inden for en lang række andre specialområder.

 

kamstrup@altinget.dk 

Forrige artikel Overlæge: For høje krav har konsekvenser Overlæge: For høje krav har konsekvenser Næste artikel Ældre Sagen: Demens er en tikkende finansierings-bombe Ældre Sagen: Demens er en tikkende finansierings-bombe