Astrid Krag: Pilen peger på Christiansborg, når plejesektoren skal afbureaukratiseres

Skal plejemedarbejderne vristes fri af bureaukratiet og i stedet bruge mere tid på borgerne, er det ikke kun hos kommunerne, at ansvaret ligger, lyder det fra social- og ældreministeren. 

"Når man kigger på kravene om dokumentation, bureaukrati og registrering samlet set i ældreplejen, så er vi et uholdbart sted i dag," siger Astrid Krag.
"Når man kigger på kravene om dokumentation, bureaukrati og registrering samlet set i ældreplejen, så er vi et uholdbart sted i dag," siger Astrid Krag.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Hvis fremtidens ældrepleje skal byde på mere nærvær og mindre papirarbejde, skal Christiansborg bære sin del af ansvaret.

Sådan lyder det fra social- og ældreminister Astrid Krag (S), da Altinget fanger hende kort efter det såkaldte dialogmøde, som hun sammen med statsminister Mette Frederiksen (S) afholdte torsdag aften.

”Når vi snakker afbureaukratisering i ældreplejen og det at frigøre tid til kerneopgaven, er der mange regler, som kommer fra kommunal hold. Men der er i høj grad også en stor pil, der peger på os inde på Christiansborg,” siger Astrid Krag og erkender, at Christiansborg bærer en del af skylden for, at ældreplejemedarbejderne i dag bruger mange timer på dokumentation, som de i stedet kunne bruge med de ældre.

0:000:00