Debat

Blixt: Kritik af sundhedsnetværk er overdrevet

DEBAT: Liselott Blixt (DF) har været medlem af Copenhagen Health Networks rådgivende organ. Hun mener, at de seneste dages kritik af netværkets arbejdsmetoder er overdrevet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Download foto i høj opløsning

Jeg har været ansat på Altinget siden 2005. Jeg er netværks- og innovationsredaktør, men har tidligere været redaktør for Altinget: sundhed miljø, transport og social. Jeg er desuden vært på en stribe sundhedsrelaterede netværk og Altingets psykiatrinetværk. Ud over at udvikle nye tiltag på Altinget skriver jeg også sundhedspolitiske analyser og artikler.

Jeg er uddannet på DMJX i Århus og Hogeschool Van Utrecht i Holland. Under præsidentvalget i 2004 arbejdede jeg fire måneder for DR i Washington som researcher. Og jeg har været en tur forbi DR-Livsstil i Århus i 2005.

Jeg er delvist uddannet landmand og har været udstationeret to gange som FN-soldat.

 

 

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Liselott Blixt,
Sundhedsordfører (DF)

I forhold til Altingets artikler om Copenhagen Health Network (CHN) og Waterfront bliver jeg nævnt som siddende i CHN's advisory board. Flere sundhedsordførere har udtalt sig om sagen. Hertil har jeg nogle kommentarer:

Først vil jeg understrege, at jeg ikke bryder mig om den metode, man via DSB har arbejdet sammen med firmaet Waterfront om.

Men dernæst til, at alle ordførere nærmest står i kø for at fortælle, hvor forbavsede og forundrede de er over forbindelser med CHN samt den store afstandtagen til en lobbyistvirksomhed, forstår jeg ikke.

Hvis man ikke er klar over, hvordan tingene er herinde, så er der vist noget helt galt. Alle har en dagsorden, uanset hvem der kommer ind ad døren.

I mine fem år på Borgen har jeg modtaget hver og en, som ønsker et møde, det være sig patientforeninger, medicinalvirksomheder, fagforeninger eller en almen borger. For mig er de alle lobbyister. For alle kommer de med en dagsorden. Alle kommer med det formål at få mig overbevist om noget ganske bestemt.

Jeg kan så som politiker selv sikre at få de oplysninger, som jeg mener, er nødvendige, og selv bestemme hvem og hvad jeg skal tro på og sikre, at man ikke spændes for en bestemt dagsorden.

Ingen kan da være overraskede over CHN
Ingen kan være forbavsede over, at CHN har en bestemt dagsorden, det har alle.
Som der skrives, skulle jeg være med i deres advisory board, ja, kært barn har mange navne (møder, debatter, rundbordssamtaler mm). Jeg har været til et møde ude hos CNH, hvor jeg mødte ca. 15 forskellige virksomheder med vidt forskellige dagsordner.

Jeg syntes faktisk, det var et godt møde, hvor jeg fik fortalt, hvad vi arbejder for i Dansk Folkeparti. Jeg fik også spurgt ind til deres agendaer. Jeg vil sige, at det møde var ikke så meget anderledes, end hvis det var 3F, jeg var ude at tale med eller en hvilken som helst anden lobbyist. Jeg sparede blot 14 timers møder på Borgen.

Derfor har jeg heller ikke tænkt at stoppe med sådanne møder, så længe jeg selv bestemmer hvilken vogn jeg spændes for. Min vogn er borgernes og patienternes, og jeg synes faktisk, at jeg får en god bred viden, når jeg taler med forskellige virksomheder.

Få jer et lobby-register
Jeg går ind for åbenhed og gennemsigtighed i hele systemet, også blandt os selv. Derfor fik Jyllands-Posten også listen over de 150 lobbyister, som havde besøgt mig fra 2007-2011.

Jeg har dernæst siden denne samling fået min sekretær til at skrive alle besøgende ned samt dem, jeg er ude hos, så alle kan se, hvem jeg holder møde med. Det er mit lobbyistregister, og det vil blive fremlagt på min hjemmeside efter hver samling.

Så det kunne være rart, hvis alle andre gjorde det samme og samtidig var ærlige med dem selv om, at man godt er klar over, at selv et kort møde til en reception eller en konference er lobbyisme.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Liselott Blixt

1. viceborgmester, Greve Kommune
buntmager (Lollands Buntmageri, 1986), social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Greve, 2002)

0:000:00