Debat

Danske Patienter: Jes Søgaards udlægning af vores motiver må stå for egen regning

REPLIK: Vi har rejst en vigtig debat om Medicinrådets politiske mandat og regionernes efterlevelse af det syvende princip for prioritering af lægemidler, skriver Morten Freil fra Danske Patienter.

Professor Jes Søgaards ord er ikke et udtryk for, hvad vi står for, og hvordan vi arbejder, skriver Danske Patienters direktør, Morten Freil.
Professor Jes Søgaards ord er ikke et udtryk for, hvad vi står for, og hvordan vi arbejder, skriver Danske Patienters direktør, Morten Freil.Foto: Torben Stroyer/Pressefoto
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Morten Freil
Direktør, Danske Patienter

I Danske Patienter er vi ærgerlige over den tone, som professor Jes Søgaard slår an i en kommentar i Altinget. Det er ikke sådan, vi ønsker at debattere.

På den høring, som blev holdt på Christiansborg 23. oktober, rejste vi en vigtig debat om de uklarheder, der er i forhold til Medicinrådets politiske mandat og regionernes efterlevelse af Folketingets syvende princip for prioritering af lægemidler.

I Danske Patienter anerkender vi det store arbejde, som både klinikere, patientrepræsentanter og Medicinrådets sekretariat lægger i fagudvalgets faglige vurderinger.

Fakta
Indlægget er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

For selvfølgelig er der brug for fokus på den medicin, der ikke gavner patienter, og som måske ovenikøbet er dyr.

Må stå for egen regning
Ingen patienter har lyst til at være i behandling med medicin, der ikke giver merværdi.

Ingen patienter har lyst til at være i behandling med medicin, der ikke giver merværdi.

Morten Freil
Direktør, Danske Patienter

Vi er altid klar til at tage en god og konstruktiv dialog med regionerne, ministeriet, Folketinget og andre om, hvordan vi får skabt en god lægemiddeludvikling i Danmark til gavn for samfund og patienter.

Jes Søgaards udlægning af Danske Patienters motiver må stå for egen regning. Hans ord er ikke et udtryk for, hvad vi står for, og hvordan vi arbejder.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jes Søgaard

Professor, Syddansk Uni.
cand.rer.soc. (Syddansk Uni. 1980)

Morten Freil

Direktør, Danske Patienter og Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet
cand.oecon. (Odense Uni. 1993)

0:000:00