Danskerne til Carina C: Bryd bare EU-retten

NYHED: Et stort flertal i befolkningen ser med sindsro på en retssag ved EF-domstolen. De vil gerne have ernæringsmærket alligevel.
Alle vil gerne have et ernæringsmærke, der kan bremse fedmeepidemien. Danskerne er ikke bange for et EU-sagsanlæg.
Alle vil gerne have et ernæringsmærke, der kan bremse fedmeepidemien. Danskerne er ikke bange for et EU-sagsanlæg.
Niels Th. Dahl

Når der er et sæt regler, så følger vi dem også. Jeg så meget gerne, at vi fik det her ernæringsmærke gennemført, men vi må altså i første omgang tage den normale og slagne vej og arbejde for det i EU-systemet.

Inger Støjberg
Fødevareordfører for Venstre
Fakta

Et repræsentativt udsnit af danskerne på 1104 personer har i februar måned svaret på følgende spørgsmål:

"Det er blevet foreslået, at Danmark indfører en lov om, at der skal et ernæringsmærke på alle fødevarer, der sælges i Danmark, som viser, om varen er sund eller ej - selv om Danmark måske kan få en retssag på halsen ved EF-domstolen. Bør Danmark indføre mærket alligevel?"

58,0 procent svarede ja
31,9 procent svarede nej
10,1 procent svarede ved ikke.

Kun de konservative vælgere har en lille overvægt af modstandere. Blandt denne gruppe ønsker 46,4 procent mærket indført, mens 47,6 procent er imod.

I sidste måned viste en meningsmåling foretaget for Altinget | Fødevarer, at også næsten 58 procent af danskerne finder tanken om et ernæringsmærke en god idé.


Kilde: A&B Analyse

Danskerne er ikke bange for et muligt sagsanlæg mod Danmark ved EF-domstolen.

Et stort flertal af befolkningen ønsker et obligatorisk ernæringsmærke indført nu, også selv om regeringen mener, mærket strider mod EU-retten, og at Kommissionen vil anlægge sag mod Danmark.

Det viser en meningsmåling, A&B Analyse har udført for Altinget | Fødevarer. Ikke mindre end 58,0 procent af danskerne ønsker således mærket indført på trods af de juridiske trusler, mens 31,9 procent er imod.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00