DF kræver udfasning af produktivitetskrav

ØKONOMI: Dansk Folkeparti kræver, at sundhedsministeren fremlægger en plan for udfasning af de årlige produktivitetskrav, som sygehusene er underlagt. Partiets sundhedsordfører peger på muligheden for at presse regeringen med stemmer fra rød blok. 

Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

når både regioner, læger, sygeplejersker og sundhedsøkonomer som Jakob Kjellberg peger på, at det er på tide, at man erstatter kravet med noget andet, så lytter vi til det. 

Flemming Møller Mortensen
Sundhedsordfører (S)

Sundhedsministeren må fremlægge en plan for afskaffelsen af det årlige produktivitetskrav på to procent, som sygehusene er underlagt fra statens side. Sådan lyder meldingen fra sundhedsordføreren fra det største parti i blå blok, Liselott Blixt (DF).

”Produktivitetskravet skal måske ikke fjernes, uden at man sætter noget andet i stedet. Men rundt i regionerne har man jo sat gang i nye afregningsformer, der belønner kvalitet i stedet for aktivitet,” siger Liselott Blixt.

Hun har indkaldt sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til et møde i Folketingets Sundhedsudvalg om emnet. Hun håber, at man sammen kan finde en løsning, da hun ifølge hende selv ”ikke håber,” at det bliver nødvendigt at bringe regeringen i mindretal i Folketingssalen for at tvinge en afskaffelse igennem.

0:000:00