DF-ordfører: Ingen aftale om sundhedsreform i denne uge

SUNDHEDSREFORM: Forhandlingerne om en sundhedsreform fortsætter i næste uge, fortæller sundhedsordfører Liselott Blixt (DF). Her til formiddag har finansordførerne diskuteret finansiering.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har ladet forstå, at valget ikke bliver udskrevet, før sundhedsreformen er forhandlet på plads. 
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har ladet forstå, at valget ikke bliver udskrevet, før sundhedsreformen er forhandlet på plads. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der er ikke udsigt til, at regeringen kan lande en aftale om en sundhedsreform i denne uge. 

Det siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF). Hun deltog tirsdag aften i forhandlinger i Finansministeriet, men vurderer ikke, at en aftale er lige rundt om hjørnet:

"Vi mangler stadig en del. Og vi aftalte at mødes igen i næste uge," siger hun. 

Finansministeriet oplyser til Altinget, at de ikke har noget nyt at udmelde. Der er dermed ingen officielle forhandlinger på programmet, men Blixt fortæller, at finansordførerne onsdag formiddag har forhandlet om finansieringen af blandt andet den såkaldte nærhedsfond, som regeringen vil etablere. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har tidligere i talkshowet Lippert ladet forstå, at valget ikke bliver udskrevet, før et flertal i Folketinget har forhandlet en sundhedsreform på plads. 

Cigaretpriser bragt op
Til forhandlingerne tirsdag aften mødte Dansk Folkeparti op med et forslag om at hæve priserne på cigaretter for at sikre yderligere 2 milliarder til nærhedsfonden. I regeringens udspil er der afsat 6 milliarder.

Dermed blev prisen på en pakke cigaretter også en del af sundhedsforhandlingerne efter flere måneders pingpong om cigaretpriserne blandt partierne på Christiansborg.

Dansk Folkeparti vil hæve afgiften på cigaretter med to kroner om året de næste fire år. Altså en prisstigning på samlet otte kroner, der vil bringe den gennemsnitlige pris på 20 cigaretter op på 48 kroner. Forslaget blev straks skudt ned af Kræftens Bekæmpelse, der ønsker et markant prishop for at stoppe udviklingen, hvor flere unge begynder at ryge. 

 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00