EU-sundhedsgaranti skal hjælpe forbrugerne

NYHED: Enhedslisten vil indføre en sundhedsgaranti, som giver de enkelte lande mulighed for at gå længere end resten af EU. Det vil beskytte forbrugerne mod usunde fødevarer, lyder argumentet. V afviser, mens DF er positiv.
Mikael Børsting

Der er behov for, at der indføres en sudhedsgaranti i EU, som giver de enkelte lande mulighed for at gå længere end resten af EU, når det drejer sig om at beskytte forbrugerne mod usunde produkter

Per Clausen
Fødevareordfører i Enhedslisten
"EU tvinger Danmark til at acceptere vitaminer i slik og juice," lyder kritikken fra Enhedslistens fødevareordfører Per Clausen.

Han vil derfor komme kampen om de berigede og usunde fødevarer til livs med en såkaldt sundhedsgaranti, som man kender det fra miljøområdet i EU.

Enhedslistens ordfører er især træt af, at EU ikke tillader Danmark at gribe ind overfor vitaminer i slik og juice eller andre usunde fødevarer.

"Det er jo bare eksempler på, at EUs regler forhindrer Danmark i at forbyde skadelige produkter og sikre en ordentlig mærkning af fødevarer. Derfor er der behov for, at der indføres en sudhedsgaranti i EU, som giver de enkelte lande mulighed for at gå længere end resten af EU, når det drejer sig om at beskytte forbrugerne mod usunde produkter," siger Per Clausen og uddyber sit forslag.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00