Fjerkræråd venter på myndighederne

NYHED: Uden instrukser fra myndighederne vil Det Danske Fjerkræraad ikke indføre skærpede forholdsregler for fjerkræbestande. Det er på tide, at regeringen handler, mener formanden for Folketingets fødevareudvalg.

Vi vil kun gøre noget i fuldstændig samklang med myndighederne, som også har et ansvar i forhold til det her. Og myndighederne er jo noget i tvivl om, hvad der er nødvendigt at gøre.

Thorkil Ambrosen
Afdelingschef i Det Danske Fjerkræraad
Det Danske Fjerkræraad vil foreløbig ikke indføre skærpede forholdsregler for at mindske risikoen for, at danske fjerkræbestande bliver inficeret med fugleinfluenza. Fjerkrærådet afventer, at myndighederne tager affære.

Formanden for Folketingets fødevareudvalg Christian H. Hansen (DF) mener, at situationen er så alvorlig, at regeringen bør gribe ind:

"Vi kan se, at fugleinfluenzaen breder sig i Rusland nu. Det er en situation, jeg håber, ministeren tager meget alvorligt. Og jeg forventer bestemt, at regeringen tager initiativer til at løse problemet," siger han til Altinget.

Andre lande ruster sig mod smittefare
En smitsom form art af fugleinfluenzaen har de seneste uger bredt sig i Rusland, men selv om myndighederne i Tyskland i sidste uge besluttede at indføre en række skærpede regler og overdækning af fjerkræbestande som følge af den øgede risiko for smitte, og lignende skærpelser også er på vej i Holland, har den danske regering ikke tilsvarende planer på tegnebrættet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00