Om  
Betina Egede Jensen
Lisbeth Trinskjær

Folkehøjskolernes Forening får ny generalsekretær

Betina Egede Jensen bliver ny generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening i Danmark. Hun skal være med til at løfte folkehøjskolernes arbejde med bæredygtighed, demokrati og mangfoldighed.

Betina Egede Jensen har brugt store dele af sit arbejdsliv i Foreningsdanmark. Hun mener, at højskolerne et en helt central institution for samfundslivet og fælleskabet.
Betina Egede Jensen har brugt store dele af sit arbejdsliv i Foreningsdanmark. Hun mener, at højskolerne et en helt central institution for samfundslivet og fælleskabet.Foto: Ulrik Jantzen/FFD
Mathias Bach

Betina Egede Jensen stopper som chef i Hjerteforeningen og tager på folkehøjskole. Her skal hun være generalsekretær i Folkehøjskolernes Forening i Danmark

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

I sin nye stilling skal Betina Egede Jensen særligt have fokus på at styrke folkehøjskolernes arbejde med bæredygtighed, demokratiudvikling og at give flere forskellige målgrupper mulighed for at tage på højskole.

"Det bliver afgørende, at vi som skoleform og forening bruger vores kræfter klogt. Jeg er sikker på, at Betina sammen med bestyrelsen og sekretariatets medarbejdere vil kunne yde et væsentligt bidrag dertil," udtaler formanden for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær.

Betina Egede Jensen har brugt store dele af sit arbejdsliv i foreningsverdenen. Hun kommer fra en stilling som chef for Hjerteforeningens nationale indsats og har tidligere været ansat som regionschef for Europa i Røde Kors.

Nu hun glæder sig til at arbejde med højskoler, som hun mener har en central position i Danmarks samfundsliv og historie.

"Jeg ser frem til at træde ind i den tradition og sammen med højskolerne, med foreningens bestyrelse og med sekretariatets medarbejderne være med til skabe de bedst mulige betingelser for højskolernes arbejde. Og samtidig være med til at løfte foreningens ambitiøse mål," forklarer den nye generalsekretær.

Betina Egede Jensen tiltræder stillingen 1. maj 2022.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Betina Egede Jensen

Generalsekretær, Folkehøjskolernes Forening i Danmark
KA i Geografi og Socialvidenskab (Roskilde Uni. 2004)

Lisbeth Trinskjær

Formand, Folkehøjskolernes Forening, formand, Fonden Ungdomsøen, medlem, 2030-panelet, medlem, Demokratikommissionen, Fellow, Crown Princess Mary Centeret, Københavns Universitet, bestyrelsesmedlem, Center for Ungdomsforskning
Journalistisk grunduddannelse (Pressens Uddannelsescenter 1999)

0:000:00