Han var den eneste i Etisk Råd, der ville fastholde 18-årsgrænse for juridisk kønsskifte. Nu undrer han sig over "aktivistisk" melding fra regeringen

Det skuffer tidligere medlem af Etisk Råd, at alle ansøgninger om juridisk kønsskifte nu skal behandles individuelt uanset alder. Aktivistisk identitetspolitik er i dette tilfælde blevet prioriteret over et forsigtighedsprincip, lyder det.

Morten Bangsgaard var medlem af Etisk Råd fra januar 2017 til januar 2023. Etisk Råds opgave er at rådgive Folketinget og andre myndigheder samt at skabe debat.
Morten Bangsgaard var medlem af Etisk Råd fra januar 2017 til januar 2023. Etisk Råds opgave er at rådgive Folketinget og andre myndigheder samt at skabe debat.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Et stort flertal i Etisk Råd anbefalede i 2021, at aldersgrænsen for juridisk kønsskifte skulle sænkes til 10 til 12 år.

Anbefalingen førte dog ikke til en lovændring, og de danske myndigheder fortsatte derfor med at afvise alle ansøgninger om juridisk kønsskifte fra unge under 18 år.

Indtil nu.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00