Høreforeningen: Brug høreapparat

NYHED: Brug høreapparat. Det er budskabet i reklamekampagnen, som Høreforeningen nu har vundet, til 8 mio. kr., og som kører i 2008.
800.000 danskere har problemer med hørelsen, men kun 300.000 bruger høreapparat. Det skal en ny kampagne ændre på i 2008.
800.000 danskere har problemer med hørelsen, men kun 300.000 bruger høreapparat. Det skal en ny kampagne ændre på i 2008. Foto: Colourbox
Henrik Theil
Fakta

Uddrag af hollandsk undersøgelse om hørehandicap og arbejdsmarkedet: 

Hørehæmmede har flere sygedage end normalthørende

Mange af sygemeldingerne skyldes stress og udbrændthed.

Hørehæmmede oplever fem gange så ofte som andre så voldsom stress, at de bliver nødt til at sygemelde sig

Træthed fører til stress. Hørehæmmede bruger megen energi på at høre og følge med, og de fleste bliver derfor hurtigere trætte end normalthørende gør.

I løbet af de seneste år har 75 procent af deltagerne med hørenedsættelse  måttet melde sig syge, mens kun 55 procent af deres normalthørende kolleger havde oplevet sygedage.


Kilde: www.hear-it.org
I starten af 2008 vil der derfor rulle en stor reklamekampagne over landet, der skal få danskerne til at indse, at det er smart at bruge høreapparater, hvis man har svært ved at høre. Det er Høreforeningen, som har vundet kampagnen, der har en samlet værdi af 8 millioner kroner.

Hvert år får en organisation med et stærkt budskab, men uden de nødvendige midler, stillet reklameplads til rådighed som førstepræmie i konkurrencen, "Reklame for alvor". De reklamebureauer, der deltager i konkurrencen, arbejder gratis, og det samme gør trykkerier, reproanstalter, fotografer, modelbureauer og filmproduktionsselskaber, ligesom dagblade og tv-stationer stiller reklamepladsen gratis til rådighed.

En jury med Høreforeningen som deltager udvælger derefter den bedste kampagne. Siden skal kampagnen produceres, og det færdige resultat vil ramme alle danskerne i starten af 2008.

"Selv om vi havde haft så mange penge, ville vi nok ikke have brugt dem på så massiv en kampagne. Selv om vi nu får gavn af den samlede danske fagekspertise, vil det også betyde, at vi som organisation - både sekretariat og politikere - skal være aktive for at få det fylde udbytte af kampagnen. For at få det fulde udbytte, når kampagnen ruller, skal vi forberede os. Vi skal gerne have inddraget lokalafdelingerne og dermed nå ud til alle mennesker i Danmark," siger Søren Dalmark, landsformand i Høreforeningen, og nyvalgt fællesnordisk formand for høreforeningerne i Norden.

Dokumentation

Reklame for alvor

Der var 60 ansøgere i 2007 til kampagnen for 8 millioner kroner.

Velgørenhedsorganisationer har sjældent midler til at agitere for deres sag i massemedierne. Reklame for Alvor er et frivilligt initiativ, der én gang om året samler al den danske kommunikationsbranches ekspertise og stiller den til rådighed for et relevant budskab.

Der udvikles en kampagne, som gennem TV- og radiospots, annoncer i aviser og ugeblade, på outdoor m.v., bringer en aktuel sag på alle danskeres nethinde og samvittighed. Kampagnen sponseres af medier, trykkerier, reklamebureauer, reproanstalter, fotografer, modelbureauer, filmproduktionsselskaber m.m.

Når den udvalgte organisation er fundet, konkurrerer landets reklamebureauer om at lave en kampagne for det konkrete budskab. I det tidlige efterår udvælges den bedste kampagne af en kompetent dommerkomité, og i de første seks uger af det nye år løber kampagnen af stabelen.

I den kommende tid skal der laves en opgaveformulering, og reklamebureauerne har så efteråret til at udarbejde deres forslag til kampagnen.


0:000:00