KL vil skrotte ”ødelagt” KMF: Ny analyse skal bane vejen for alternativer

Kommunernes milliardstore medfinansiering af sundhedsvæsenet fortsætter, selv om systemet reelt er brudt sammen. Det har KL kæmpet for at få ændret i årevis, og med økonomiaftalen er vejen nu banet, lyder det fra KL's cheføkonom, der dog ikke vil udpege foretrukne alternativer.

KL’s cheføkonom Morten Mandøe lægger op til, at der kan blive brug for en helt ny finansieringsstruktur på sundhedsområdet, og at den nuværende model for kommunal medfinansiering af regionerne lægges i graven. 
KL’s cheføkonom Morten Mandøe lægger op til, at der kan blive brug for en helt ny finansieringsstruktur på sundhedsområdet, og at den nuværende model for kommunal medfinansiering af regionerne lægges i graven. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

I 2024 skal det være endeligt slut med den nuværende kommunale medfinansiering (KMF) af regionernes sundhedsvæsen, som gennem de seneste år er blevet stadig mere udskældt.

Om den nødlidende ordning skal helt afskaffes, og hvad der i givet fald skal sættes igennem – om noget – står endnu ikke klart.

Men med den netop indgåede økonomiaftale mellem regeringen og KL fik kommunerne finansminister Nicolai Wammen (S) til at skrive under på, at en løsning skal være klar tidsnok til, at den kan træde i kraft i 2024.

0:000:00