Københavnske politikere sætter udløbsdato på kommunale regler i ældreplejen

Et flertal på Københavns Rådhus har besluttet at ophæve alle kommunale regler, hvis de ikke skaber forbedringer for ansatte eller borgere på sundhedsområdet. Seniorforsker kalder initiativet for et "sundt politisk signal", men advarer også om faldgruber.

Sisse Marie Welling, sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, ser et stort behov for at gøre op med unødvendige regler på sundhedsområdet. 
Sisse Marie Welling, sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, ser et stort behov for at gøre op med unødvendige regler på sundhedsområdet. Foto: Philip Davali / Scanpix
Søren Dahl

1. januar næste år bliver alle kommunale regler på sundhedsområdet afskaffet i Københavns Kommune, medmindre politikerne aktivt beslutter, at de skal overleve. 

Det vedtog et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg på udvalgets seneste møde i april. 

Beslutningen betyder, at samtlige regler og dokumentationskrav, som de godt 10.000 ansatte i kommunens Sundheds- og Omsorgsforvaltning i dag arbejder under, skal gennemgås af udvalgets politikere inden årets udløb.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024