Om  
Monika Rubin

Læge der vil nedlægge regionerne bliver folketingskandidat for Moderaterne

Lægen Monika Rubin er blevet valgt som folketingskandidat for Moderaterne. Hun går til valg på at reformere sundhedsvæsnet og vil nedlægge regionerne. 

Monica Rubin er uddannet læge og har sundhedspolitikken som sin helt store mærkesag.
Monica Rubin er uddannet læge og har sundhedspolitikken som sin helt store mærkesag. Foto: Pressefoto
Mathias Bach

Efter det kommende folketingsvalg satser Monika Rubin på at kunne skifte hospitalsgangene ud med folketingssalen på Christiansborg.

Hun er nemlig blevet valgt som folketingskandidat for Moderaterne i Københavns Omegns Storkreds. Det blev offentliggjort ved Moderaternes første årsmøde søndag.

Monika Rubin er uddannet læge og har sundhedspolitikken som sin helt store mærkesag. Hun vil blandt andet arbejde imod geografiske skævheder i sundhedsvæsnet og for, at regionerne bliver nedlagt.

”Derved kan vi samle kræfterne i stedet for at spilde ressourcerne på administrativt dobbeltarbejde med forskellige IT-systemer, der ikke taler sammen. Det er er ikke kun spild af penge, men faktisk også patientusikkert,” forklarer Monika Rubin i en pressemeddelelse. 

Den nye folketingskandidat er 34 år gammel og blev uddannet læge fra Københavns Universitet i 2015. Hun er i dag ph.d.-studerende ved Herlev Hospital og medlem af den sundhedspolitiske tænketank SundFornuft.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Monika Rubin

MF (M), læge, Herlev Hospital
cand.med. (Københavns Uni.)