Læger vil have ny kommission mod hovsaløsninger på lægemangel

LÆGEMANGEL: Stor mangel på speciallæger inden for blandt andet almen medicin, psykiatri og geriatri kræver en politisk nedsat kommission, mener Lægeforeningen, der advarer mod hovsaløsninger på området. Danske Regioner er positive.

Foto: Mikkel Møller Jørgensen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der skal en større generalisttankegang ind i nogle af de specialer, hvor patienterne typisk har flere forskellige sygdomme og flere sektorovergange.

Jesper Brink Svendsen
Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse

Igennem flere år er manglen på speciallæger blevet værre - og det gælder ikke kun praktiserende læger. Det får nu Lægeforeningen til at opfordre sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at nedsætte en kommission, der skal kulegrave området.

Opfordringen kommer som en reaktion på nogle af de seneste års politiske tiltag og forslag, fortæller Jesper Brink Svendsen, der er formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse:

”I takt med at lægemanglen kommer på dagsordenen politisk, bliver det mere presserende, at man træder tilbage og ser, om man skal blive ved med at lave lappeløsninger eller skal ændre systemet,” siger han.

0:000:00