Lif advarer imod heksejagt på medicin

PRIORITERING: Lægemiddelindustriforeningen advarer politikere i regioner og på Christiansborg imod at tro, at et prioriteringsinstitut på medicinområdet er en universalløsning for sundhedsvæsenets problemer.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg vil invitere til, at vi - regionerne, staten og lægerne - sætter os om det samme bord og får lagt en plan for, hvordan vi får normaliseret danskernes medicinforbrug.

Bent Hansen (S)
Formand, Danske Regioner

De overvejende positive tilbagemeldinger på Danske Regioners forslag om et nyt prioriteringsinstitut på medicinområdet får Lægemiddelindustriforeningen (Lif) til at tænde advarselslampen.

"Vi må ikke tro, der findes snuptagsløsninger. Der bliver ikke truffet bedre beslutninger, bare fordi man laver en ny organisation med velkendt indhold," siger koncernchef Ida Sofie Jensen om Danske Regioners forslag om at samle Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF), Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) og Koordineringsrådet for ibrugtagning af Sygehusmedicin (KRIS) i én organisation.

LÆS: Bred opbakning til at samle medicin-institutioner

Dokumentation

Det foreslår Danske Regioner på medicinområdet:

Fra Bent Hansens tale på Danske Regioners generalforsamling 18. april 2013:

Vi skal tage fat på danskernes brug af medicin. På det seneste har der været alt for mange historier om uhensigtsmæssig brug af medicin både inden for somatikken og psykiatrien. Det er på tide, at der tages hånd om det problem.

Det kan vi kun, hvis alle tager et ansvar. Regionerne er godt i gang, blandt andet med indførelse af det fælles medicinkort og med behandlingsvejledninger for medicinanvendelse. Men de enkelte praktiserende læger og sygehuslæger skal også påtage sig et større ansvar.

Jeg vil invitere til, at vi - regionerne, staten og lægerne - sætter os om det samme bord og får lagt en plan for, hvordan vi får normaliseret danskernes medicinforbrug.

En af udfordringerne er at få mere fart på udarbejdelsen af behandlingsvejledninger for den medi­cin, der bruges både i praksis og i hospitalssektoren.

Regionerne ønsker derfor at samle Sundheds­styrelsens Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF), Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) og Koordinationsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) i en stærk enstrenget medicinorganisation, som vi gerne i regionerne påtager os ansvaret for.

Det vil højne kvaliteten i behandlingen og sikre større sammenhæng på tværs af sektorerne.

 


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00