Om  
Carsten Kissmeyer

Lokalliste i Ikast-Brande bløder byrådsmedlemmer

Fælleslisten i Ikast-Brande er decimeret, efter at halvdelen af byrådsgruppen er skiftet til Venstre. Listen har endnu ikke spidskandidat til kommunalvalget klar. 

Anders Redder

Fælleslisten i Ikast-Brande, der er tredjestørste parti i byrådet og sidder på kommunens viceborgmesterpost, oplever en decideret flugt fra byrådsgruppen i disse dage. 

To af byrådsmedlemmerne, Carl Jensen og Helle Mathiasen, har forladt Fælleslisten til fordel for Venstre. Samtidig har fhv. borgmester og nuværende viceborgmester Preben Christensen meddelt, at han ikke genopstiller til kommunalvalget. 

Det skriver Horsens Folkeblad.

Helle Mathiasen forlader lokallisten, da der endnu ikke er fundet en spidskandidat til kommunalvalget i november. Samtidig flugter hendes holdninger bedre med Venstre, siger hun ifølge Horsens Folkeblad. 

"Det er kun platformen, der ændrer sig for mit vedkommende. Jeg har været i Venstre før og det er dét parti, mine holdninger stemmer mest overens med. Da jeg også landspolitisk er Venstre, var partiet et naturligt valg for mig."

Samtidig følger Carl Jensen med, da V-borgmester Carsten Kissmeyer smider borgmesterkæden og satser på regionsrådsvalget i Midtjylland. 

"Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Venstre, og med Carsten Kissmeyers stop starter der en ny æra. Jeg kender Ib Lauritsen (Venstres spidskandidat, red.) særdeles godt - vi har siddet i den samme udvalg i 12 år," siger han ifølge Horsens Folkeblad. 

Venstre sidder med de to nye byrådsmedlemmer på hele ni ud af sytten mandater forud for kommunalvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Kissmeyer

Kandidat til Europa-Parlamentet (V)
cand.oecon. (Aarhus Uni.), pædagogikum

0:000:00