Efter tusindvis af fejl på handicapområdet kommer minister nu med sin plan. Men kommunerne kan selv vælge, om de vil følge den

En ny specialeplan skal være det afgørende redskab, der løser udfordringerne med høje fejlrater og sikrer, at borgere med handicap får den rette hjælp fra start, ifølge socialministeren. Handicaporganisation og støtteparti kritiserer udspillet for ikke at forpligte kommunerne.

Med en ny specialeplan vil regeringen og Astrid Krag lave "en helt ny arkitektur" på det specialiserede socialområde, forklarer ministeren til Altinget.
Med en ny specialeplan vil regeringen og Astrid Krag lave "en helt ny arkitektur" på det specialiserede socialområde, forklarer ministeren til Altinget.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Efter flere år med høje fejlrater og problemer med retssikkerheden for personer med handicap er der brug for "en helt ny arkitektur" på det specialiserede socialområde.

Det mener social-og ældreminister Astrid Krag (S), der har taget ved lære af sundhedsområdet, hvor én bestemt sygdom medfører én bestemt behandling.

Den tilgang skal også præge det specialiserede socialområde, og derfor vil ministeren som en del af nyt regeringsudspil indføre en ny specialeplan, der skal være den store del af løsningen på de årelange problemer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024