Ministrenes spindoktorer spinner videre

Ministrenes spindoktorer fortsætter med at rådgive under valgkampen. Således fortsætter 10 ud af 14 særlige rådgivere deres arbejde, men vil under valgkampen være ansat af partierne. Dermed er de ikke længere reelt tilknyttet ministerierne. Altinget.dk gennemgår navnene.
Kristian Lund Pedersen
Fakta
Betegnelsen ”særlige rådgivere” anvendes om embedsmænd, der er ansat på særlige vilkår.

Særlige rådgivere adskiller sig fra almindelige embedsmænd i ministerierne hovedsagelig ved for det første, at deres ansættelse er knyttet til ministerens funktionsperiode og for det andet, at de ansættes i stabsfunktioner for ministeren uden beføjelse til at give instruktioner til det almindelige embedsværk uden for stabsfunktionen.

Særlige rådgivere omtales normalt som spindoktorer eller pressechefer. De 14 særlige rådgivere, der er ansat i departementerne, arbejder alle med opgaver knyttet til presse-, kommunikations- og informationsarbejdet. De fleste pressemedarbejdere i ministerierne er dog ansat som embedsmænd på almindelige vilkår.


Kilde: Betænkning 1443
Selvom der er valgkamp, kan ministrenes særlige rådgivere ("spindoktorer") ikke holde ferie.

10 ud af de 14 særlige rådgivere, som indtil valget blev udskrevet var ansat i ministerierne, fortsætter nemlig som spindoktorer for deres tidligere arbejdsgiver under valgkampen. Det viser et rundspørge, som Altinget.dk har foretaget.

De har dog ikke længere nogen funktion i ministerierne, men er nu direkte tilknyttet partierne, der står som arbejdsgiver.

Fire spindoktorer arbejder "frivilligt"
Tre af de suspenderede spindoktorer får ifølge Altinget.dks oplysninger løn fra Venstre under valgkampen, nemlig Michael Kristiansen, Charlotte Jepsen og Jacob Winther. De arbejder for hver deres toppolitiker: Anders Fogh Rasmussen, Claus Hjort Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00