Netværksformand afviser skjult lobby-virksomhed

INTERVIEW: Bestyrelsesformanden i Copenhagen Health Network, Niels Jørgen Langkilde, afviser, at netværket er et camoufleret lobby-instrument. Forbindelsen til lobby-virksomheden Waterfront behøver ikke at fremgå tydeligere, mener han.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

(...) vi lever i et samfund, hvor vi har så mange netværk, at man ikke hele tiden kan oplyse om alle forbindelser. Den type forbindelse kan man skrive på sin Linkedin-profil.

Niels Jørgen Langkilde
Bestyrelsesformand, Copenhagen Health Network
Bestyrelsesformand i Copenhagen Health Network, Niels Jørgen Langkilde, forklarer her over for Altinget, hvad formålet med netværket er. Han forklarer også, hvordan netværket er forbundet med Waterfront. I interviewet afviser han, at netværket laver skjult lobbyisme.

I dagens anden artikel om emnet kritiserer en ekspert i lobbyisme netværket for at bedrive camoufleret lobbyisme.

Hvad er Copenhagen Health Networks (CHN) formål? 

Formålet er at bringe folk sammen, som arbejder på sundhedsområdet. Folk, som ikke møder hinanden i deres daglige arbejde. Det vil i praksis sige folk fra industrien, politikere, journalister, interesserede borgere og NGO'er. Mange ved ikke, hvordan man får kontakt til blandt andet beslutningstagere eller aktører fra andre dele af sundhedsvæsnet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00