Debat

Ny temadebat: Hvordan kommer Medicinrådet til at fungere optimalt?

DEBAT: Der mangler fortsat formænd for Medicinrådets fagudvalg. Problemerne er blandt andet for stort arbejdspres for de udvalgte og – mener nogle – for firkantede habilitetsregler for efteruddannelse. Altinget tager debatten. Mød panelet her.

Foto: /ritzau/Sebastian Buur Gunvald
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Henrik Axel Buchter
Fagdebatkoordinator

Medicinrådet har fra fødslen i januar 2017 ikke fået nogen drømmestart. I rådets første leveår er rådet blandt andet blevet kritiseret for at være for langsommeligt og stille for skrappe habilitetskrav til de lægelige fagfolk, der på en række områder har afvist at til deltage i rådets arbejde.

Hvad skal Medicinrådet, regionerne og lægemiddelindustrien gøre anderledes for, at det nye prioriteringsråd kommer godt i gang? Er kritikken af rådet overdreven? Er de seneste ændringer tilstrækkelige, eller er det mere grundlæggende problemer i hele rådets konstruktion?

Det svarere en stribe centrale aktører på i den kommende tid.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Du er velkommen til at blande dig i debatten. [email protected]

Mød panelet her:

Henrik Ullum
Formand for Lægevidenskabelige Selskaber. Er derudover leder af Klinisk Immunologisk Virologisektion og Region Hovedstadens Biobankenhed.

Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen
Formænd for Medicinrådet. Førstnævnte arbejder som lægefaglig direktør på Hospitalsenheden Horsens og er formand for Region Midtjyllands lægemiddelkomité. Steen Werner Hansen er vicedirektør på Herlev Hospital, formand for Region Hovedstadens lægemiddelkomité samt tilknyttet EMA som faglig ekspert.

Ida Sofie Jensen
Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, Lif siden 2004. Er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Hun er derudover medlem af en række bestyrelser, blandt andre Tryg A/S og Tryghedsgruppen Smba.

Bent Hansen (S)
Formand for Danske Regioner siden 2007. Ligeledes formand for Region Midt. Bent Hansen har en cand.mag. i samfundsfag og historie fra Århus Universitet i 1976. Han blev valgt til Viborg Amtsråd første gang i 1981.

Mette Holland-Fischer
Formand for Dansk Reumatologisk Selskab. Overlæge på reumatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital Nord, hvor hun ligeledes er uddannelsesansvarlig. Reumatologisk Selskab har tidligere meldt ud, at de ikke vil være en del af Medicinrådet grundet habilitetsproblemet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00