Debat

Ny temadebat sætter fokus på det nære sundhedsvæsen

DEBAT: Hvilke knapper skal der skrues på for at få det mest velfungerende nære sundhedsvæsen? Det har Altinget spurgt en række aktører om. Mød panelet her.

Foto: Mikkel Møller Jørgensen/Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det er lidt over et år siden, at regeringen, KL og Danske Regioner igangsatte et udvalgsarbejde, der skal komme med en plan for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.

Flere ældre og borgere med kroniske sygdomme gør, at sundhedsvæsenet forandrer sig, så fremtidens sundhedsvæsen skal tilpasses.

Regeringen ventes at præsentere udspillet til det nære sundhedsvæsen snarest, hvor målet er at forbedre den danske folkesundhed, så den passer bedre til de udfordringer, Danmark kommer til at stå over for i fremtiden.

Men hvordan lykkes man bedst med det mål, når man ikke bare kan skrue op for udgifterne? Hvad bør der særligt sættes ekstra fokus på, og er der områder, der bør skrues ned for?

Det har Altinget: sundhed spurgt en række debattører om.

Mød panelet her:

Thorkild Olesen Thorkild Olesen
Thorkild Olesen er formand i Danske Handicaporganisationer. Han er uddannet cand.mag. i historie og religionsvidenskab. Siden 2009 har han også været landsformand for Dansk Blindesamfund.

Tina Lambrecht Tina Lambrecht
Formand for Danske Fysioterapeuter. Uddannet fysioterapeut. Siden april 2013 har hun været foreningens formand.

 

Bent Hansen Bent Hansen (S)
Formand for Danske Regioner siden 2007. Ligeledes formand for Region Midt. Bent Hansen har en cand.mag. i samfundsfag og historie fra Århus Universitet i 1976. Han blev valgt til Viborg Amtsråd første gang i 1981.

Andreas Rudkjøbing Andreas Rudkjøbing
Formand for Lægeforeningen. Med baggrund i en cand.med.-uddannelse fra Københavns Universitet arbejder han som post.doc. på afdelingen for sundhedstjenesteforskning på KU og forsker i flere forskellige aspekter af det danske sundhedssystem.

Pia Kürstein Kjellberg Pia Kürstein Kjellberg
Analyse- og forskningschef i afdelingen for evaluering og innovation i KORA. Hun ser særligt på sammenhængen på sundhedsområdet med særligt henblik på overgangen fra sygehus til kommune, reorganisering af hjemmesygeplejen samt almen praksis’ organisation og styring.

Thomas Adelskov Thomas Adelskov (S)
Formand for Social- og Sundhedsudvalget i KL. Thomas Adelskov har siden 2010 været borgmester i Odsherred Kommune. Inden da var han medlem af Folketinget for Socialdemokraterne fra 1996. Han har været formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg siden oktober 2014.

Anne Kahns Anne Kahns

Formand for Apotekerforeningen siden 2014. Har siddet i bestyrelsen for foreningen siden 2011. Er uddannet cand.pharm. fra Danmarks Farmaceutiske Højskole. Færdiggjorde sin Ph.d samme sted i 2005.

Bjarne Hastrup Bjarne Hastrup
Direktør i Ældre Sagen. Bjarne Hastrup er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet. Han var frem til 1984 direktør i erhvervsorganisationen Håndværksrådet, men var som direktør i EGV med til i 1986 at stifte Ældre Sagen, hvor han i alle 27 år har været administrerende direktør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024