Opbakning til gigthandlingsplan

Gigtforeningen bifalder Socialdemokraternes oplæg til Finansloven 2005, hvor partiet vil afsætte 200 mio. kr. til en handlingsplan for ældre med medicinske lidelser som eksempelvis gigt.
Kristian Lund Pedersen

Det er på høje tid, at politikerne anerkender behovet for en national gigthandlingsplan, fordi gigtsygdomme udgør et stigende problem i Danmark.

Lene Witte
Direktør i Gigtforeningen
I lighed med den tidligere SR-regeringens handlingsplaner på psykiatri-, hjerte- og kræftområdet vil Socialdemokraterne nu investere 200 mio. kr. i en handlingsplan for ældre med medicinske lidelser som eksempelvis gigt, demens eller lungesygdomme.

Dette initiativ kommer som en del af Socialdemokraternes oplæg til en ny finanslov for 2005, og ikke overraskende finder forslaget opbakning hos Gigtforenigen:

"Gigtforeningen vil bakke om Socialdemokraternes forslag til en handlingsplan, og så må vi håbe, at Folketingets øvrige partier vil kunne se det fornuftige i forslaget, siger direktør i Gigtforeningen, Lene Witte.


Gigtforeningen har gennem flere år efterlyst en national handlingsplan for bekæmpelse af gigtsygdomme, og foreningen finder Socialdemokraternes forslag meget opløftende:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00