Overlæge advarer mod politisk indblanding: “Hvis nogen får behandling, som de ikke ønsker, er det, fordi de ikke er blevet spurgt ordentligt”

Overbehandling af døende mennesker er et problem i Danmark, mener en overlæge og en lægefaglig vicedirektør. Men alligevel er det et tema, som politikerne skal holde sig fra at lovgive om, understreger de.

Der findes ikke tal for, hvor mange døende der i Danmark får livsforlængende behandling, som de ikke ønsker eller har gavn af. Men over en tredjedel dør på hospitalet, selvom langt de fleste har et ønske om at dø derhjemme. Arkivfoto.
Der findes ikke tal for, hvor mange døende der i Danmark får livsforlængende behandling, som de ikke ønsker eller har gavn af. Men over en tredjedel dør på hospitalet, selvom langt de fleste har et ønske om at dø derhjemme. Arkivfoto.Foto: Melissa Sloan/AP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Hvor langt skal vi gå for at holde folk i live?

Dét spørgsmål stilles af en datter, hvis mor har været svært hjerneskadet i mere end 20 år, men er blevet holdt i live ved hjælp af omfattende medicin og pleje.

Det fremgår af en artikel på TV2.

0:000:00