Patientforeninger deler ud af sygdomsoplysninger

UDSTILLET: 17 ud af 20 foreninger under Danske Patienter har cookies på deres hjemmesider, som sender informationer om brugerne videre til marketingfirmaer. Et kæmpe problem, lyder det fra rådgiver i dataetik.

Falder sygdomsoplysninger i hænderne på de forkerte, kan det i sidste ende betyde, at en arbejdsgiver vælger dig fra, eller at et forsikringsselskab ikke vil tage dig som kunde, advarer rådgiver i dataetik, Pernille Tranberg. 
Falder sygdomsoplysninger i hænderne på de forkerte, kan det i sidste ende betyde, at en arbejdsgiver vælger dig fra, eller at et forsikringsselskab ikke vil tage dig som kunde, advarer rådgiver i dataetik, Pernille Tranberg.  Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix

De danske patientforeninger deler vidt og bredt ud af personfølsomme oplysninger. Det slår en ny undersøgelse fast. Den viser, at 17 ud af 20 – eller 85 procent – af patient- og pårørendeforeningerne under Danske Patienter har tilladt cookies på hjemmesiden, der sender informationer om brugerne videre til tredjepart.

Og der er yderst problematisk, mener Pernille Tranberg. Hun står bag DataEthics Consulting, som rådgiver myndigheder, organisationer og virksomheder i etisk adfærd på nettet: