Privathospitaler vil afhøvle ventetid på udredning

GARANTI: Privathospitalerne melder sig klar til at afhjælpe udrednings-puklen for blandt andet hjerte- og gigtpatienter. Regionerne prøver dog i første omgang at løse problemerne selv frem mod indførelsen af udredningsgarantien.
Privathospitalernes brancheforening advarer regionerne mod at vente til sidste øjeblik med at bestille udredningskapacitet til udredningsgarantien.
Privathospitalernes brancheforening advarer regionerne mod at vente til sidste øjeblik med at bestille udredningskapacitet til udredningsgarantien.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Rundt i regionerne er man jo i færd med at planlægge og danne sig et overblik over, hvad der er behov for af kapacitetsændringer.

Bent Hansen (S)
Formand, Danske Regioner
Vores medlemmer sidder klar ved telefonerne. Sådan lyder det fra Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker (BPK) efter den seneste tids fokus på nogle regioners problemer med lange ventetider til udredning på blandt andet hjerteområdet. 

LÆS: Hjerteforening tvivler på udrednings-ret

På hjerteområdet er ventetiderne en del steder så lange, at Hjerteforeningen og hjertelægernes lægefaglige selskab har stillet spørgsmålstegn ved, om den kommende udredningsgaranti reelt vil kunne dække alle grupper af hjertepatienter.

Formanden for Hjerteforeningen, Henrik Steen Hansen, bygger blandt andet sin frygt på, at han ikke ser, at ventetiderne bevæger sig nedad de fleste steder.
Formanden for BPK, Bent Wulff Jakobsen, forstår ikke, hvorfor regionerne ikke benytter sig af privathospitalernes kapacitet.

0:000:00