Regeringens ekspertgruppe vil fusionere psykiatrien med sygehusene

Sundhedsstrukturkommissionen foreslår som et led i at forbedre sundhedsvæsenet at integrere psykiatrien organisatorisk med resten af sygehusvæsenet. Sundhedsminister Sophie Løhde er ikke afvisende.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) betegner Sundhedsstrukturkommissionens forslag som interessant forud for forhandlingerne om en tiårsplan for psykiatrien, som skal finde sted efter sommerferien.
Sundhedsminister Sophie Løhde (V) betegner Sundhedsstrukturkommissionens forslag som interessant forud for forhandlingerne om en tiårsplan for psykiatrien, som skal finde sted efter sommerferien.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Psykiatrien skal ikke længere stå alene, men fremover være en del af det samlede sygehusvæsen.

Sådan lyder budskabet fra Sundhedsstrukturkommissionen, der fremlagde sine anbefalinger til forbedringer af det danske sundhedsvæsen torsdag på Holbæk Sygehus.

“I dag er der ikke særlig stor koordination mellem det, der foregår i psykiatrien og somatikken,” sagde kommissionens formand Jesper Fisker på pressemødet om anbefalingen og fortsatte:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024