Samfundsvidenskabelig sværvægter er født

Med et budget på 30 mio. kr. har Handelshøjskolen i København oprettet et Center for Politik, som skal tiltrække topforskere fra hele verden. Dermed sikres Danmark politisk forskning i international topklasse. Professor Ove K. Pedersen bliver forskningsdirektør.
Kristian Lund Pedersen

Politik sætter i stort omfang rammerne for markedet. Derfor er politisk strategier og lederskab meget vigtigt.

Ove K. Pedersen
Forskningsdirektør for Center for Business and Politics
Fakta
Center for Business and Politics

Centeret er normeret med ni fastansatte personer heraf syv professorer og to sekretariatsmedarbejdere. Til centeret tilknyttes desuden en række forskere fra danske og skandinaviske universiteter som "affiliated researchers". Herudover vil 25 adjungerende professorer, et antal visiting professorer, post.docs. og ph.d.-studerende være tilknyttet centeret.

Centeret har til huse i en nyindrettet villa på Steen Blichers Vej, som ligger i tilknytning til Handelshøjskolens nye lokaler i Porcelænshaven (Royal Copenhagen).


Kilde: Center for Business and Politics
Handelshøjskolen i København (CBS) har netop oprettet et ambitiøst Center for Politik, som med en bevilling på 30 mio. kr. vil gå forrest inden for forskning i nationens "institutionelle konkurrenceevne".

Det lyder vel akademisk, men er ikke desto mindre interessant for alle, der beskæftiger sig med politik. Centeret, som har fået navnet "Center for Business and Politics", vil tiltrække samfundsvidenskabelige topforskere fra hele verden, som gennem deres viden og forskning skal være med til at forklare, hvordan det i Danmark er lykkedes at skabe et samfund, som har vist sig aldeles bæredygtigt sammenlignet med andre lande, når det handler om vækst og velfærd.

Bag det ambitiøse projekt står professor i komparativ politisk økonomi Ove K. Pedersen, der er blevet forskningsdirektør og professor i medieledelse Anker Brink Lund:

"I takt med globaliseringen har der været en formodning om, at de vestlige lande i stigende grad ville komme til at ligne hinanden. I stedet har vi kunne se, at de divergerer fra hinanden og dermed konkurrerer på deres forskellighed. Det er denne forskellighed, vi vil undersøge nærmere, og derved blive klogere på, hvor det danske politiske system har sine styrker og svagheder," siger Ove K. Pedersen til Altinget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00