Søren Brostrøm ny formand for WHO-bestyrelse

NAVNE: Sundhedsstyrelsens direktør blev torsdag valgt som formand for bestyrelsen for WHO's regionalkomité for Europa.

Signe Løntoft

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, blev i 2017 valgt ind i WHO Europas bestyrelse. På et konstitueret bestyrelsesmøde torsdag blev han valgt som formand.

De 53 medlemslande i verdenssundhedsorganisationen WHO's europæiske region afsluttede torsdag det årlige møde i WHO's Regionalkomité for Europa.

Mødet blev holdt i København fra den 16.-19. september og var det 69. årsmøde i regionalkomitéen. Det er det største sundhedspolitiske møde i Europa, og en lang række lande var repræsenteret på ministerniveau.

"Det er en stor ære og et stort ansvar at varetage posten som bestyrelsesformand det kommende år, hvor vi skal sikre en god transition i ledelsen af WHO's regionalkontor," siger Søren Brostrøm.

Danske mærkesager
Søren Brostrøm understreger, at Danmark har et særligt ansvar som værtsnation for WHO's regionalkontor i Nordhavn.

"Med formandsposten får vi en styrket platform til at markere danske mærkesager i WHO, som for eksempel universel sundhedsdækning og universel adgang til seksuelle og reproduktive sundhedstjenester," siger Søren Brostrøm.

Han fremhæver blandt andet familieplanlægning, antibiotikaresistens, og et særligt dansk fokus vil fortsat være på LGBT+-personers sundhed og rettigheder.

 

Dokumentation

Om WHO Euro

Verdenssundhedsorganisationen (World Health Organisation, WHO) blev grundlagt i 1948 og har 194 medlemsstater. Som en del af FN-systemet er WHO den øverste globale sundhedsorganisation.

WHO er opdelt i seks regioner, som hver ledes af en regionaldirektør. 

WHO's Europa-region blev grundlagt i 1951 og har sit hovedkvarter i København. 

Danmark havde sidst plads i den regionale bestyrelse i 2006, hvor daværende direktør for Sundhedsstyrelsen, Jens Kristian Gøtrik, repræsenterede Danmark.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Brostrøm

Seniorrådgiver, WHO's generaldirektør
cand.med. (Københavns Uni. 1995), speciallæge i gynækologi/obsetrik, ph.d. (Københavns Uni. 2003), MPA (CBS 2011)

0:000:00