Sundhedskommission ser ”størst potentiale” i nye regioner med ansvar for ældrepleje

Den ”stærkeste” model til at sikre et mere decentralt og sammenhængende sundhedsvæsen bygger ifølge regeringens ekspertkommission på flere regioner med ansvar for ældreplejen. Men modellen har også ulemper, understreger formand.

Formanden for regeringens Sundhedsstrukturkommission, Jesper Fisker, vil ikke fremhæve nogle af sine tre modeller for en ny organisering af sundhedsvæsnet frem for andre. Men én model angives dog som særlig "stærk" af kommissionen.<br>
Formanden for regeringens Sundhedsstrukturkommission, Jesper Fisker, vil ikke fremhæve nogle af sine tre modeller for en ny organisering af sundhedsvæsnet frem for andre. Men én model angives dog som særlig "stærk" af kommissionen.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det kræver en grundlæggende ny organisering af både den lokale ældrepleje og sundhedsvæsnets indretning, hvis det skal lykkes at hjælpe stadig flere patienter uden for sygehusenes mure.

I hvert fald hvis man vil være så sikker som mulig på, at missionen lykkes.

Det fremgår af de anbefalinger, regeringens Sundhedsstrukturkommission præsenterede tirsdag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024