Moderaterne bakker på valgprogram: Et statsligt sundhedsvæsen er ikke nødvendigvis den rette løsning

Moderaterne gik til valg på at indføre et statsligt forankret sundhedsvæsen. Men med nye ekspertanbefalinger i hånden er det ikke længere sikkert, at partiet ser det som den bedste model, siger politisk ordfører Monika Rubin.

<div>Moderaternes politiske ordfører Monika Rubin mener, at det ikke kun er vigtigt at se på Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger om forskellige modeller for struktur, men også de tværgående anbefalinger&nbsp;om blandt andet ændringer af almen praksis.<br></div>
Moderaternes politiske ordfører Monika Rubin mener, at det ikke kun er vigtigt at se på Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger om forskellige modeller for struktur, men også de tværgående anbefalinger om blandt andet ændringer af almen praksis.
Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Drømmen om et nationalt funderet sundhedsvæsen kan ende som et fortidsminde i Moderaternes politiske arkiv.

Tidligere på uge præsenterede regeringens Sundhedsstrukturkommission sine anbefalinger til en fremtidssikring af sundhedsvæsnet, hvor der blandt andet blev foreslået at samle ansvaret i staten.

Alligevel er det nu ikke længere sikkert, at Moderaterne anser den model for den bedste løsning, selv om et nationalt sundhedsvæsen var en central del af det politiske program, partiet gik til valg på i 2022.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024