Sundhedsministeriet mørklægger forløb om Tandlægeforeningens opsigtsvækkende mail

Hverken Sundhedsministeriet eller Socialdemokratiet vil opklare, hvordan Tandlægeforeningens omstridte forespørgsel om et møde med Magnus Heunicke er havnet i Sundhedsministeriet, efter den oprindeligt blev sendt til erhvervsklubben. Enhedslisten, SF, Venstre og Dansk Folkeparti langer ud efter Socialdemokratiet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ønsker ikke at forklare, hvordan mailen fra den socialdemokratiske erhvervsklub pludselig er endt i Sundhedsministeriet.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ønsker ikke at forklare, hvordan mailen fra den socialdemokratiske erhvervsklub pludselig er endt i Sundhedsministeriet.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Hvordan ender en mail fra Tandlægeforeningen til Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK, pludselig i Sundhedsministeriet? 

Det er det helt essentielle spørgsmål, efter Altinget tidligere på ugen kunne afsløre, hvordan Tandlægeforeningen har brugt den socialdemokratiske erhvervsklub til at booke et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Eksperter kalder det nemlig et demokratisk problem, hvis ministeren har givet foreningen fortrinsret på grund af medlemskontingentet på 20.000 kroner.

0:000:00