Sundhedsministeriet undlod at udlevere kontroversiel S-mail i over et år: Nu beklager ministeriet

Trods gentagne forespørgsler undlod Sundhedsministeriet i over 12 måneder at udlevere en central mail i sag om Socialdemokratiets erhvervsklub. Ekspert beskriver mailen som ”meget vigtig”, fordi den skildrer en praksis, der i yderste konsekvens kan betyde, at man kan bestille ministermøder med en betaling til erhvervsklubben. 

Medlemmerne i Socialdemokratiets erhvervsklub har på erhvervsklubbens møder i den seneste valgperiode kunne møde både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (til venstre), statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen. Sundhedsminister Magnus Heunicke (til højre) har kaldt det "en klar fejl", at en partikonsulent fra Socialdemokratiet bad embedsmænd i ministeriet om at "ekspedere" et møde med Tandlægeforeningen, der var medlem af S-erhvervsklubben. Arkivfoto. 
Medlemmerne i Socialdemokratiets erhvervsklub har på erhvervsklubbens møder i den seneste valgperiode kunne møde både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (til venstre), statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen. Sundhedsminister Magnus Heunicke (til højre) har kaldt det "en klar fejl", at en partikonsulent fra Socialdemokratiet bad embedsmænd i ministeriet om at "ekspedere" et møde med Tandlægeforeningen, der var medlem af S-erhvervsklubben. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

12 måneder og tre uger. 

I så lang tid undlod Sundhedsministeriet at udlevere en opsigtsvækkende mail, hvor en konsulent i Socialdemokratiet beder ministersekretærer i Sundhedsministeriet om at "ekspedere" en forespørgsel fra Tandlægeforeningen, der ønsker et møde med Magnus Heunicke (S).

I mailen, som er sendt kort efter den regeringens tiltrædelse i 2019, gør partikonsulenten ministeriets embedsværk opmærksom på, at Tandlægeforeningen er medlem af Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00