Sundhedsøkonom om aftale mellem regioner: Velmenende, men langt fra nok

Delestillinger og flere uddannelsesforløb udenfor Hovedstaden skal mindske lægemanglen i Region Sjælland ifølge ny aftale. Det løser langt fra alle problemer, men regionerne fortjener ros for at komme med konkrete løsninger, og ikke bare visioner, siger Jakob Kjellberg.  

"Jeg tvivler meget på, at det her sætter sidste punktum i diskussionen af den ulige fordeling af ressourcer mellem Region Sjælland og Hovedstaden," siger Jakob Kjellberg om aftalen mellem Region Hovedstaden og Region Sjælland.
"Jeg tvivler meget på, at det her sætter sidste punktum i diskussionen af den ulige fordeling af ressourcer mellem Region Sjælland og Hovedstaden," siger Jakob Kjellberg om aftalen mellem Region Hovedstaden og Region Sjælland.Foto: Pressefoto, Philip Davali/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

En ny samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Region Hovedstaden er et "plaster på et åbent sår."  

Men det er alligevel bedre end ingenting. 

Det mener Jakob Kjellberg, professor i sundhedsøkonomi ved Vive. Han har vurderet de to regioners fælles bud på en aftale, der skal sikre mere lighed i sundhedstilbuddene i Østdanmark. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024