Sundhedsvæsenets karakterbog viser stadig problemer med udredning øst for Storebælt

SUNDHEDSMÅL: Ny rapport over de nationale sundhedsmål viser, hvordan regionerne performer i forhold til hinanden. Der er fortsat problemer med at overholde patientrettighederne i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Kræftoverlevelsen er forbedret i alle fem regioner, men nogle regioner har stadig problemer med at overholde tidsforløbene i kræftpakkerne.
Kræftoverlevelsen er forbedret i alle fem regioner, men nogle regioner har stadig problemer med at overholde tidsforløbene i kræftpakkerne.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Patienter på Sjælland ventede også i 2018 længere på at blive udredt og behandlet på hospitalet end patienter i resten af landet. 

Region Hovedstaden ligger i bund, når det gælder overholdelse af udredningsretten, mens Region Sjælland performer dårligst, når det gælder tidsfristerne i kræftpakkeforløb. Også Region Midtjylland ligger under landsgennemsnittet på målepunktet for kræftpakkeforløb gennemført inden for standardforløbstider.

Det fremgår af en ny rapport over udviklingen i de nationale sundhedsmål fra 2017 til 2018. 

Dokumentation

Nationale Mål for Sundhedsvæsenet

De Nationale Mål er et element under Det Nationale Kvalitetsprogram. Målene bruges til at følge udviklingen i sundhedsvæsenet og blev politisk aftalt mellem Danske Regioner, Sundheds- og Ældreministeriet og KL i foråret 2016. De består af otte overordnede mål med en række indikatorer, som følges tæt fra år til år. I år udgives statusrapporten for fjerde gang. 

Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og KL er i forbindelse med udgivelsen af årets statusrapport blevet enige om at erstatte målet 'Flere sunde leveår' med målet 'Mere lighed og flere sunde leveår'. Målet kommer til at indgå i statusrapporten for 2020 med dertilhørende målepunkter.


0:000:00