Om  
Freddie Sloth-Lisbjerg

Tandlægernes fhv. formand ny europæisk formand

I forbindelse med Council of European Dentists' (CED) generalforsamling blev den forhenværende danske tandlægeforeningsformand Freddie Sloth-Lisbjerg enstemmigt udpeget som formand for en tre-årig periode.

Cindy Shummontien Green

Tandlægeforeningens tidligere formand Freddie Sloth-Lisbjerg blev enstemmigt valgt som ny formand for den europæiske tandlægeforening Council of European Dentists.

Det skriver Tandlægeforeningen i en pressemeddelelse.

Freddie Sloth-Lisbjerg var formand for Tandlægeforeningen i perioden 2011-2018, men skal nu prøve kræfter af med EU-institutionerne.

Den europæiske tandlægeforening er en officielt anerkendt EU-institution og er derfor både høringsberettiget samt sidder i flere rådgivende EU-udvalg. Freddie Sloth-Lisbjerg får derfor en central rolle i at sikre indflydelse for foreningens 340.000 medlemmer samt fremme høje standarder for mundhygiejne og patientsikkerhed i hele Europa.

"Noget af det, som jeg især vil have fokus på i min formandsperiode, er at skabe en stærk fælles europæisk stemme, der kæmper for både tandlægers arbejdsbetingelser og tandsundheden. Jeg ser en stigning i EU-lovgivning på vores område, og det er derfor vigtigt, at vi sikrer indflydelse, så vi kan påvirke lovningen til gavn for både tandlæger og patienter," siger Freddie Sloth-Lisbjerg.

Han blev valgt som formand med 50 ud af 50 mulige stemmer til den europæiske tandlægeforenings generalforsamling i Bruxelles 19. november og overtager formandsposten fra den italienske Marco Landi.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Freddie Sloth-Lisbjerg

Formand, Council of European Dentists
cand.odont. (Tandlægeskolen i Aarhus 1983)

0:000:00