Om  
Annemarie Schou Zacho-Broe

Tidligere kommunaldirektør i Fredericia får topjob i Region Sjælland

Annemarie Zacho-Broe er ny regionsdirektør i Region Sjælland. For to år siden blev hun hjemsendt, politianmeldt og bortvist fra sit job som kommunaldirektør i Fredericia, men er frikendt og har modtaget erstatning for forløbet. 

Xenia Heiberg Heurlin

Et enstemmigt regionsråd i Region Sjælland godkendte tirsdag aften ansættelsen af Annemarie Zacho-Broe som ny regionsdirektør. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra regionen. 

Annemarie Zacho-Broe har tidligere været kommunaldirektør i Fredericia, hvor hun i 2021 blev anklaget for inhabilitet i en sag om grundkøb foretaget af den daværende socialdemokratiske borgmester, Jacob Bjerregaard.

Hun blev hjemsendt, politianmeldt og bortvist fra sit job, men blev sidste år frikendt af både Statsadvokaten og voldsgiftretten. I november fik hun tildelt erstatning for forløbet.

"Jeg havde fire rigtigt gode og lærerige år i Fredericia Kommune, inden sagen ramte for to år siden. Som leder og menneske er jeg kommet styrket ud af forløbet. Når kriser rammer, skal man kunne stå fast og være rodfæstet. Man skal gå op i fakta og ikke løbe med fornemmelser, følelser og stemninger. Det er en vigtig læring, som jeg tager med mig og også vil bruge i jobbet som regionsdirektør i Region Sjælland," siger Annemarie Zacho-Broe ifølge pressemeddelelsen. 

Den nye regionsdirektør vil have fokus på at finde løsninger på regionens geografiske og socioøkonomiske ulighed i sundhed og skabe nære sundhedstilbud til borgerne. 

Annemarie Zacho-Broe tiltræder stillingen som regionsdirektør 17. april 2023.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Annemarie Schou Zacho-Broe

Seniorrådgiver, rådgivningsvirksomhed Not a box
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2007)

0:000:00