Opsamling på temadebat: Hvordan får vi luftfartssektoren på vingerne igen?

Altingets temadebat om den coronaramte luftfartsindustri slutter. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Interessenter og politikere har debatteret, hvordan de vil få luftfarten på vingerne igen. "Udenlandske selskaber står på lur for at udfylde et potentielt vakuum i dansk luftrum," skrev formanden for Flyvebranchens Personale Union.
Interessenter og politikere har debatteret, hvordan de vil få luftfarten på vingerne igen. "Udenlandske selskaber står på lur for at udfylde et potentielt vakuum i dansk luftrum," skrev formanden for Flyvebranchens Personale Union.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Interessenter og politikere har i Altinget Transports debatspalter givet deres bud på, hvordan de vil få luftfartssektoren på vingerne igen.

Baggrunden var, at coronakrisen havde sat luftfarten i stå og havde ført til, at en af landets lufthavne, Københavns Lufthavn, havde oplevet, at 106.139 rejste igennem i februar i år mod 1.987.766 i februar i 2020.

Men hvor slemt stod det til for sektoren? Hvad var de konkrete udfordringer? Hvordan kunne politikerne hjælpe sektoren? Og havde coronakrisen forandret luftfarten for altid?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024