Opsamling på temadebat: Sådan vil aktørerne få den offentlige transport tilbage på sporet

Altingets temadebat om tilbagegangen for den kollektive transport slutter. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

En undersøgelse har vist, at 30 procent af de højfrekventere brugere, som tager den kollektive trafik mindst en gang om ugen, i fremtiden vil benytte bus, tog og metro mindre eller slet ikke. 
En undersøgelse har vist, at 30 procent af de højfrekventere brugere, som tager den kollektive trafik mindst en gang om ugen, i fremtiden vil benytte bus, tog og metro mindre eller slet ikke. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Interessenter og eksperter har i Altinget debatteret, hvordan de ville undgå, at coronakrisen forvandlede den offentlige transport til et nicheprodukt.

Baggrunden var, at danskerne havde under coronakrisen svinget langt mindre med Rejsekortet. 180 millioner rejser med Rejsekort fandt sted i 2019 mod 123 millioner rejser i 2020, viste tal fra Transportministeriet.

En Epinion-undersøgelse for Dansk Industri havde tidligere vist, at 11 procent af danskerne forventede, at de ville bruge den kollektive trafik mindre.

0:000:00