Ny debat: Hvad er de vigtigste opgaver for den nye undervisningsminister?

DEBAT: Hvad er de vigtigste opgaver, Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal løse hurtigst muligt som ny undervisningsminister? Det spørger Altinget: Uddannelse en række af uddannelsesområdets vigtigste aktører om i de kommende uger. 

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er allerede trukket i arbejdstøjet som ny minister og har været på sit første folkeskolebesøg. Men hvad er hendes mest presserende opgaver?
Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er allerede trukket i arbejdstøjet som ny minister og har været på sit første folkeskolebesøg. Men hvad er hendes mest presserende opgaver?Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Sommerferien er overstået, og dermed starter en ny folketingssæson med en række vigtige uddannelsespolitiske debatter. Efter regeringsskiftet er Merete Riisager (LA) blevet skiftet ud med Pernille Rosenkrantz-Theil (S), som har sat sig i ministerstolen.

Den nye minister har allerede markeret sig ved at foreslå at afskaffe en del af gymnasiernes fraværsbekendtgørelse, der har været udskældt for at være alt for rigid. Men det seneste års diskussioner på uddannelsesområdet har vist, at fraværsbekendtgørelsen blot var én blandt en lang række udfordringer, sektoren står over for.

Omprioriteringsbidraget har gnavet en gevaldig luns af uddannelsesinstitutionernes økonomi, og flere aktører på området har støttet en afskaffelse af det. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00