Debat

R vil løfte FGU: Stop forskelsbehand­ling af udsatte unge

DEBAT: Vi skal under finanslovsforhandlingerne have løftet FGU'en med 60 millioner kroner. Det giver både menneskeligt og økonomisk mening, skriver uddannelsesordfører Katrine Robsøe (R).

Vi har ikke råd til at tabe gruppen af unge på FGU'en, som alt for ofte ender med at stå uden for uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, mener Radikale Venstre.
Vi har ikke råd til at tabe gruppen af unge på FGU'en, som alt for ofte ender med at stå uden for uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, mener Radikale Venstre.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Katrine Robsøe (R)
Uddannelsesordfører

Der hersker en himmelråbende forskelsbehandling af dem, der her mest brug for hjælp på vores ungdomsuddannelser.

Hvis du har en funktionsnedsættelse, så kan du få en hjælpende hånd til at komme igennem uddannelsen. Det er det, som vi kalder socialpædagogisk støtte, og vi giver det blandt andet til unge med ordblindhed, ADHD, angst og fysiske handicap. En rigtig god ordning som sørger for, at vi taber færre på gulvet, og at flere unge udlever deres potentiale.

Problemet er bare, at det ikke er alle unge, der har adgang til støttetimer. Ordningen er nemlig forbeholdt dem, der går på gymnasiet og erhvervsuddannelserne. Hvis du går på den forberedende grunduddannelsen (FGU), så er der ingen hjælp at hente.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Det er en skævhed, hvis urimelighed og absurditet kun bliver mere ubegribelig af, at alle udmærket ved, at der er langt flere unge på FGU'en, der har brug for den socialpædagogiske støtte. Det giver ganske enkelt ingen mening.

Må ikke strande i uddannelsessystemet
Hele formålet med FGU'en er at gribe dem, der risikerer at strande i uddannelsessystemet.

Det giver ganske enkelt ingen mening

Katrine Robsøe (R)
Uddannelsesordfører

Dem, der har flere forhindringer, der skal overvindes, før de kan komme ud på den anden side med et studenterbevis eller et svendebrev i hånden. Der findes ingen gode grunde til, at det netop er disse unge, som vi afskærmer fra vores hjælpeordninger.

De unge på FGU'en skal have samme hjælp som alle vores andre unge. Selvfølgelig. Og der skal følge de nødvendige penge med. Det kæmper vi i Radikale Venstre hårdt for i de finanslovsforhandlinger, der spidser til i de kommende dage og uger.

Helt konkret vil vi i forhandlingerne kæmpe for at løfte FGU'en med 60 millioner kroner. Og vi håber og tror selvfølgelig, at det er et forslag, som vi kan få flertallet med på. Det giver både menneskeligt og økonomisk mening.

Vi har ikke råd til at tabe denne gruppe af unge, som alt for ofte ender med at stå uden for uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Katrine Robsøe

MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2018)

0:000:00