Opsamling: Internationalt samarbejde og solidaritet skal afværge gældskrisen

OPSAMLING: Hvordan afværger vi en global gældskrise? Det spørgsmål har en række debattører den seneste måned diskuteret på Altinget Udvikling. Vi giver dig her en opsamling på debatten.

Det internationale samarbejde gennem eksempelvis FN spiller en central rolle i at afværge en global gældskrise og hjælpe lande som Zambia, der er tæt på statsbankerot.
Det internationale samarbejde gennem eksempelvis FN spiller en central rolle i at afværge en global gældskrise og hjælpe lande som Zambia, der er tæt på statsbankerot.Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Mere end 50 lande står overfor en truende statsbankerot, og flere økonomer har advaret om, at vi i øjeblikket står overfor en truende global gældskrise, der særligt vil ramme verdens udviklingslande.

Allerede inden coronakrisen stod flere lande i en situation, hvor de havde svært ved at betale sin gæld, der flere steder er tredoblet siden finanskrisen.

Derfor har Altinget Udvikling den seneste måned spurgt en række aktører, hvordan vi kan undgå en global gældskrise, hvor millioner af mennesker risikerer at miste rettigheder til sundhed, uddannelse og sikkerhed.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00