Ny debat: Hvordan skal fremtidens fleksjobsystem strikkes sammen?

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) forventes efter sommerferien at fortsætte serviceeftersynet af Thorning-regeringens arbejdsudbudsreformer. Altinget Arbejdsmarked spørger derfor i en ny temadebat, hvordan fremtidens fleksjobsystem skal se ud. 

I 2013 indgik Mette Frederiksen (S) som beskæftigelsesminister en aftale om nye regler for fleksjob med Radikale, Konservative, Venstre og Liberal Alliance. Nu skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) stå i spidsen for et serviceeftersyn af reformen. 
I 2013 indgik Mette Frederiksen (S) som beskæftigelsesminister en aftale om nye regler for fleksjob med Radikale, Konservative, Venstre og Liberal Alliance. Nu skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) stå i spidsen for et serviceeftersyn af reformen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Der venter nye beskæftigelsespolitiske armlægninger, når Christiansborg vender retur fra sommerferie og tager hul på et nyt folketingsår. 

Her forventes beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nemlig at indlede næste etape i den kritiske gennemgang af Thorning-regeringens arbejdsudbudsreformer med et serviceeftersyn af de regler for fleksjob, som Mette Frederiksen stod fadder til som beskæftigelsesminister i 2013. 

Oprydningens første fase blev rundet af kort inden jul, da S-regeringen sammen med forligspartierne Radikale, SF, Liberal Alliance, Venstre og Konservative besluttede at forkorte ressourceforløb og afskaffe ordningen for seniorer. Beskæftigelsesministeriet iværksatte samtidig et større analysearbejde for at kortlægge hullerne i fleksjobsystemet. 

Beskæftigelsesministeren har allerede slået fast, at et nyt regelsæt skal forhindre virksomheder i at “udnytte” ordningen, men det er endnu uvist, hvordan regeringen konkret planlægger at indrette fremtidens fleksjobsystem. 

Derfor giver Altinget Arbejdsmarked ordet til partier, organisationer og eksperter, som i en ny temadebat vil diskutere, hvor de nuværende regler spænder ben, hvordan nye løsninger bør se ud, og hvad det konkret vil betyde for antallet af hænder på det danske arbejdsmarked.

Panelet består af:

Hans AndersenHans Andersen (V), beskæftigelsesordfører

Peter HalkjærPeter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv

Maria MelchiorsenMaria Melchiorsen, forbundssekretær i FOA

Bent BøgstedBent Bøgsted (DF), arbejdsmarkedsordfører

Helle HoltThomas BredgaardHelle Holt og Thomas Bredgaard, hhv. seniorforsker i Vive og professor ved Aalborg Universitet 

Jakob BrandtJakob Brandt, administrerende direktør i SMVdanmark

Jakob Bigum LundbergJakob Bigum Lundberg, landsformand for Foreningen af kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer i Danmark (FSD)

Vibe KlarupVibe Klarup, formand for Rådet for Socialt Udsatte

Erik E. SimonsenErik E. Simonsen, vicedirektør og chef for Beskæftigelse og Arbejdskraft i Dansk Arbejdsgiverforening

Thorkild OlesenThorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer

Anne BrændbygeAnne Brændbyge, seniorkonsulent i Cabi

Michael Pedersen, kommunikationschef i Landsforeningen af Fleks- og Skånejobbere

---------

Flere debattører forventes løbende at blive føjet til panelet. Hvis du ønsker at bidrage til debatten, skal du skrive til fagdebatredaktør Martin Mauricio på [email protected].

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00