Opsamling: Sådan vil politikere, aktører og eksperter indrette fremtidens fleksjobsystem

Hvor spænder de nuværende regler for fleksjob ben, og hvordan bør de nye løsninger bør se ud? Det spørgsmål har en række debattører de seneste uger diskuteret på Altinget Arbejdsmarked. Vi giver dig en opsamling på debatten.

Serviceeftersynet af fleksjobordningen er næste led i S-regeringens kritiske gennemgang af Thorning-regeringens arbejdsudbudsreformer.
Serviceeftersynet af fleksjobordningen er næste led i S-regeringens kritiske gennemgang af Thorning-regeringens arbejdsudbudsreformer.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Fleksjobordningen er en unik dansk opfindelse, som rummer et stort potentiale for at sikre udsatte og borgere med nedsat arbejdsevne en tilknytning til arbejdsmarkedet. 

Sådan lyder det grundlæggende budskab fra flere politikere, aktører og eksperter, som de seneste fire uger har givet deres bud på, hvordan fremtidens fleksjobsystem bør strikkes sammen. 

Men der gror tidsler i systemet, og dem skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) efter sommerferien forsøge at luge ud i sammen med forligskredsen bag 2013-reformen. Serviceeftersynet er næste led i S-regeringens kritiske gennemgang af Thorning-regeringens arbejdsudbudsreformer. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00