Ny debat: Hvordan skal politikerne indrette et nyt pensionssystem?

Er det overhovedet økonomisk muligt at lade pensionsalderen stige langsommere end politikerne hidtil har aftalt? Og hvordan kan et nyt pensionssystem gøres mere gennemskueligt? De spørgsmål stiller Altinget Arbejdsmarked i en ny temadebat.

Mette Frederiksen fik indfriet sin valgløfte om en ret til tidlig tilbagetrækning for nedslidte. Nu skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (tv.) indrette et nyt pensionssystem for samfundets øvrige og fremtidige pensionister.
Mette Frederiksen fik indfriet sin valgløfte om en ret til tidlig tilbagetrækning for nedslidte. Nu skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (tv.) indrette et nyt pensionssystem for samfundets øvrige og fremtidige pensionister.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Pensionsalderen i Danmark anno 2022 er 67 år, og inden 2025 skal Folketinget beslutte, om den fortsat gradvist skal forhøjes på grund af udviklingen i levetiden. 

Er det overhovedet muligt at lade pensionsalderen stige langsommere end politikerne hidtil har aftalt? Eller vil de negative konsekvenser for samfundsøkonomien blive for store?

De spørgsmål forventes at blive besvaret i starten af april, når Pensionskommissionen med tidligere beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen i spidsen præsenterer sine længeventede anbefalinger til et nyt pensionssystem. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00