1. december: Mette Reissmann

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Mette Reissman fra Socialdemokraterne.

Jo mere lighed i et samfund, desto større samlet velstand.

Mette Reissmann
MF (S)
Fakta
Mette Reissmann (S) er 48 år og uddannet cand.merc.jur ved CBS. Hun blev valgt til Folketinget for første gang ved valget i september i år. Hun er kendt fra TV3, hvor hun har været vært på programmet Luksusfælden. Hun er nu formand for Folketingets By- og Boligudvalg.

Hvorfor gik du ind i politik?

"Jeg er ud af en meget politisk aktiv familie og har altid beskæftiget mig med politik og engageret mig for at være med til at forandre samfundet til noget bedre."

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

"Det er at være med til at mindske uligheden i Danmark. Jo mere lighed i et samfund, desto større samlet velstand."

Hvilken dansk politiker har været en inspiration for dig?

"Der er flere og fra flere partier: Preben Vilhjelm (tidl. VS), Poul Nyrup Rasmussen (S), min pap-far Flemming Bay-Jensen (tidl. borgmester i Esbjerg for Socialdemokraterne), Christine Antorini (S) og Svend Auken (S)."

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

"Det er Lars Barfoed (K). Jeg har tidligere arbejdet med ham i Fonden for Socialt Ansvar - den fond, der blandt andet omfatter Natteravnene. Der har han og jeg siddet som bestyrelsesmedlemmer. Jeg kender ham som en person, der har et ægte engagement, og som en person, der har været medvirkende til skabe tryghed for unge mennesker i nattelivet. Vi er ideologisk uenige, men på trods af det har jeg respekt for ham, fordi han er et reelt menneske."

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

"Jeg er sammen med familie og venner, rejser, tager i sommerhus, træner og løber et par gange om ugen, læser skønlitterære bøger, ser tv, laver "langsom" mad." 

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

"Jeg tror, at jeg har den til gode. Jeg har to bøger liggende, som jeg glæder mig meget til: Shantaram af Gregory Robert Davids og Undskyldningen af Hanne Vibeke-Holst."

Er du stadig politiker om 5 år? Og hvis du en dag ikke er politiker, hvad laver du så?

"Det håber jeg, at jeg er. Hvis ikke jeg skulle være politiker, ville jeg arbejde med social ansvarlighed i erhvervslivet eller arbejde ved en NGO, der kæmper til fordel for mennesker, der har behov for hjælp."

Hvad fortryder du fra 2011?

"Jeg fortryder ikke noget i år - endnu!"

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Reissmann

MF (S), erhvervsordfører, Socialdemokratiet, formand, Marstal Navigationsskole, formand, Københavns Idrætsefterskole, bestyrelsesmedlem, Kvindeøkonomien, TV-vært, TV3
cand.merc.jur. (CBS 1989)

Lars Barfoed

Kandidat til Europa-Parlamentet (M), formand for Det Kongelige Teater, Foreningen Norden og Danmarks Underholdningsorkester, selvstændig med Lars Barfoed & Company,, næstformand, By & Havn
cand.jur. (Københavns Uni. 1981), CBS Executive Bestyrelsesuddannelse (2016), Harvard Kennedy School Executive Education (2017)

Svend Auken

MF (S), fhv. miljøminister, Folketingets 1. næstformand, Formand for Europaudvalget
Cand.scient.pol.

0:000:00