10. december: Helge Adam Møller

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det De Konservatives forsvarsordfører Helge Adam Møller.
Foto: Konservative.dk
Oliver de Mylius

Helge Adam Møller, 67 år, har været medlem af Folketinget for De Konservativ siden 1984. Han har gennemgået en alsidig militæruddannelse og har rang af major. I år 2000 blev han desuden statsrevisor.  

Hvorfor gik du ind i politik?

Både min far og min mor var folketingsmedlemmer (Adam og Gerda Møller, red.), så vi talte meget politik i mit barndomshjem...og så syntes jeg, at Danmark var blevet alt for socialdemokratisk. Det skulle ændres.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

At få et Danmark, hvor den enkelte dansker får langt mere ansvar for eget liv og egne penge. Og et samfund hvor vi først og fremmest hjælper dem, der virkelig har behov for hjælp og ikke alle os andre.

Desuden arbejder jeg for, at aktiv dødshjælp bliver lovlig.

Nævn en dansk politiker, der har været en inspiration for dig?

Anker Jørgensen og Kristian Mejldahl. De var begge hæderlige, anstændige og ordholdne politikere. Når man tænker på, hvad der er sket under konstitueringen i mange kommuner, i ugerne efter kommunalvalget, så savner jeg flere politikere af den støbning.

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Line Barfod fra Enhedslisten. Hun er engageret og brænder for sin sag, og samtidigt har hun respekt for andres holdninger. Jeg er stort set altid uenig med hende, men respekt har jeg.

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

Jeg løber, kører racercykel, spiller golf og spiser masser af kager.

Det, at bevæge sig og være aktiv, er en rigtig god rekreation. Allerede Søren Kierkegaard sagde: "Ingen tanke er så tung, at man ikke kan gå sig fra den".

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

"Drageløberen" af Khaled Hosseini, som meget spændende og underholdende fortæller om hvordan situationen var i Afghanistan, før Taleban kom til magten og specielt hvor grusom situationen var, under Talebans diktatur.

Er du stadig politiker om 5 år? Og hvis du en dag ikke er politiker længere, hvad laver du så?

Ja, det regner jeg helt bestemt med.

Den dag jeg ikke er i politik længere, så vil jeg nyde livet ligesom i dag, bare på en anden måde...og måske har mine to piger på 13 og 15 år, til den tid, "skaffet mig" nogle børnebørn. Det glæder jeg mig utrolig meget til.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helge Adam Møller

Regionsrådsmedlem (K), Region Sjælland, major, fhv. MF og statsrevisor
premierløjtnant (Gardehusarregimentet 1967)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024