10 politiske bøger til din sommerferie

BØGER: 2020 har budt på et væld af politiske bøger indtil videre. Altinget har samlet nogle af de bedst anmeldte som inspiration til din sommerlæsning.

Sommerferietid betyder læsetid. Altinget bringer overblik over årets bedst anmeldte bøger. 
Sommerferietid betyder læsetid. Altinget bringer overblik over årets bedst anmeldte bøger. Foto: Marco Bello/Reuters/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal læse i din sommerferie? Bare rolig. Her har du et overblik over de bedst anmeldte politiske bøger i 2020:

Fremragende spionthriller fra virkelighedens verden
Den nervepirrende historie om en af Den Kolde Krigs mest betydningsfulde dobbeltagenters arbejde og flugt bør ligge øverst i bunken med sommerlæsning. Læs Andreas Krogs anmeldelse af Ben Macintyres 'Spionen og forræderen' her.

Naser Khader: Adam Holm har skrevet en nødvendig bog om Syriens diktator
Selvom det snart er ti år siden, borgerkrigen brød ud i Syrien, er der behov for Adam Holms velskrevne bog om den syriske diktator Bashar al-Assad. For kampene i det borgerkrigshærgede land er ikke forbi. Læs Naser Khaders anmeldelse af Adam Holms 'Diktatoren i Damaskus – Et portræt af Bashar Al-Assad' her.

Michael Svarer: Piketty har skrevet en forrygende bog
Den franske økonom Thomas Pikettys nye bog er et forrygende historisk og ideologisk blik ind i ulighedens verden. Bogen er et overflødighedshorn af interessante og relevante observationer, og der er en rød tråd gennem samtlige godt 1.000 sider. Læs professor og tidligere overvismand Michael Svarers anmeldelse af Thomas Pikettys 'Kapital og ideologi' her.

Spændende som en spionroman: Ny bog fortæller historien om Informations dramatiske fødsel
Bogen 'I Krig for Information' om Dagbladet Informations stifter, Børge Outze, er på en gang elementært spændende og meget oplysende, fordi vi kommer helt ind i maskinrummet hos den illegale presse under Anden Verdenskrig. Læs Christian Eganders anmeldelse her.

Nuanceret koldkrigs-moppedreng har nyt at bidrage med
Med omfattende arkivmateriale fra både øst- og vestblokken i ryggen formår historiker Poul Villaume i nyt murstensværk at tegne et nuanceret billede af Den Kolde Krigs første årtier. Læs Andreas Krogs anmeldelse af Poul Villaumes 'Frygtens logik. Den Kolde Krig – en ny global historie 1917-1961' her.

Michael Svarer: Vellykket bog om den globale ulighed
Der er et væld af overbevisende og velillustrerede pointer om den globale indkomstfordeling i Branko Milanovics bog ’Global ulighed’.

Læs Michael Svarers anmeldelse her.

Vi er børn af 1970'erne, ikke 1989 
Den britiske historiker Simon Reid-Henry har skrevet en uomgængelig mastodont over de vestlige landes politiske historie, der åbner for en langt bedre forståelse for vores nuværende situation, end man får, når man hænger fast i Anden Verdenskrig og afslutningen på Den Kolde Krig. Læs Esben Schjørrings anmeldelse af Simon Reid-Henrys 'Empire of Democracy – The Remaking of the West Since the Cold War 1971-2017' her.

Johannes Langkilde: David Trads har skrevet en fremragende bog om USA
Med 'Amerika, hvor er du?' kommer læseren ikke blot til at forstå, hvorfor Donald Trump blev valgt som præsident, men også hvad det er, der har skabt og defineret den amerikanske folkesjæl. Læs Johannes Langkildes anmeldelse af David Trads' 'Amerika, hvor er du?' her.

Lisbeth Knudsen: Mediepolitik på vrangen – et studie i politisk kortsynethed
Christian S. Nissen leverer med bogen 'Politik mellem følelser og fornuft' en tre-i-ener: Et suverænt godt dokumenteret indblik i det politiske maskinrum. Et nærbillede af den uskønne tilblivelse af dansk mediepolitik. Og et forsvar for public service ud fra følelser og kulturpolitiske værdier og ikke alene fornuft og logik. Læs Lisbeth Knudsens anmeldelse af Christian S. Nissens 'Politik mellem følelser og fornuft - Spillet om danske mediers fremtid' her.

Jarl Cordua: Fremragende bog udstiller Uffe Elbæks sammenbrud
Morten Reimars ekstraordinært velskrevne reportagebog om Uffe Elbæk og Alternativet giver unikt indblik i partiets maskinrum og tager læseren med på første række, når Uffe Elbæk gang på gang brænder sammen i valgkampen 2019. Læs Jarl Corduas anmeldelse af Morten Reimars 'Uffe mod Magten - En dagbog i hælene på revolutionen' her.

Læs alle årets anmeldelser her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00