11,6 milliarder EU-kroner på vej til Danmark: Von der Leyen giver grønt lys til dansk genopretningsplan

Dansk plan for, hvordan 11,6 milliarder kroner fra EU’s genopretning skal bruges på dansk jord, kaldes et eksempel til efterfølgelse af EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Der er ros til den danske plan for, hvordan i alt 11,6 milliarder EU-kroner skal bruges til blandt andet grøn og digital omstilling i Danmark.

”Danmark er allerede en frontløber i den grønne og digitale omstilling. Ved at fokusere på reformer og investeringer, som vil accelerere den grønne omstilling, sætter Danmark et stærkt eksempel. Jeres plan viser, at Danmark ser mod fremtiden med ambition og selvtillid,” lød det fra EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen, da hun på et pressemøde gav sit grønne lys til den danske plan.

"Det er ambitiøst, og det er langsigtet," lød beskrivelsen. 

Von der Leyen var i Danmark for at overbringe de glædelige nyheder til statsminister Mette Frederiksen ved et møde på Avedøreværket.

Se planen her 

De to var draget til Hvidovre, fordi værket kommer til at huse ét af de forskningsprojekter, som Danmark får penge til fra EU-fonden, der vil forsøge at forvandle blandt andet vind til brint inden for den såkaldte Power-to-X-teknologi.

EU-Kommissionen kalder den danske plan for et "omfattende og tilstrækkelig afbalanceret svar på Danmarks økonomiske situation”  i sin vurdering.